Optocht door de wijk

Op zaterdag 25 november is het weer zover! Sinterklaas komt naar De Laar, samen met zijn pieten. Eerst maakt hij een rondgang door de wijk, begeleid door zijn pieten en heel veel kinderen met papa’s en mama’s en natuurlijk ook opa’s en oma’s. De Pietenband zorgt tijdens de optocht voor vrolijke Sinterklaasmuziek. Kinderen, die als “sintje” of “pietje” verkleed in de optocht meelopen, kunnen een prijsje winnen.

De optocht start om 12.30 uur op de parkeerplaats aan het Bingelradepark. Om plm. 13.30 uur zal de hele stoet bij Sportcentrum De Laar aankomen.

Prijsuitreiking hulpsinterklaasjes en hulppietjes

Na aankomst bij het sportcentrum roept Sinterklaas de leukste “sintjes” en “pietjes” bij zich om ook aan hun een prijsje uit te reiken. Houd dus je rugnummertje bij de hand en lever dit na de optocht weer in. Wie weet win jij een prijsje!

Route Sinterklaasoptocht door de wijk

Start om 12.30 uur op de parkeerplaats aan het Bingelradepark – linksaf Bingelradestraat – rechtsaf Venlosingel – langs de scholen – Venlosingel helemaal uitlopen – rechtsaf Randweg – bij zebrapad Randweg oversteken – fietspad Kroonse Wal – linksaf Bredasingel – rechtsaf Brabantweg – rechtsaf naar Sportcentrum De Laar – aankomst aldaar plm. 13.30 uur.

Feest in Sportkantine De Laar West voor kinderen die hun schoen gezet hebben

Om 14.30 uur begint het feest in Sportkantine De Laar West aan de Brabantweg 115 voor kinderen van 0 tot 10 jaar, die hun schoen hebben gezet. Een ouder per kind is welkom. Voordat Sinterklaas binnenkomt, maken alle pieten, samen met de kinderen, er alvast een vrolijk feestje. Limonade en speculaas horen daar natuurlijk ook bij. Als Sinterklaas eenmaal binnen is, kunnen kinderen, die dat willen, een liedje komen zingen of met Sinterklaas op de foto. Ook worden de kinderen, die een prijsje gewonnen hebben met versierde schoenen, op het podium geroepen. Daarna gaat Sinterklaas, samen met de pieten, de gevulde schoenen uitdelen.

De zaal is open vanaf 14.15 uur en het feest duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Wil je meedoen aan het feest in de sportkantine? Dan moet je wel de dag ervoor je schoen zetten. Dat kan alleen wanneer je de bon uit wijkblad Laarnieuws uiterlijk 19 november in de brievenbus bij boerderij De Kroon aan de Randweg 2 stopt. Je kunt de bon ook bij de beheerder van de boerderij of bij bistro ‘t Kroontje halen. De bon kan eveneens vanaf de website www.oostelaar.nl geprint worden.

Op vrijdag 24 november kun je tussen 17.00 en 18.00 uur de schoen inleveren bij boerderij De Kroon. Als je de schoen mooi versiert, kun je hiermee een prijsje winnen.