Op zaterdag 20 november is het weer zover! Sinterklaas komt naar De Laar, samen met zijn pieten. Eerst maakt hij een rondgang door de wijk, begeleid door zijn pieten en heel veel kinderen met papa’s en mama’s en natuurlijk ook opa’s en oma’s. De muziekband zorgt tijdens de optocht voor vrolijke Sinterklaasmuziek. Kinderen, die als “sintje” of “pietje” verkleed in de optocht meelopen, kunnen een prijsje winnen.

De optocht start om 12.30 uur in de Bingelradestraat. Om plm. 13.30 uur zal de hele stoet bij winkelcentrum Oostburgwal aankomen, waar Sinterklaas verwelkomd wordt.

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd en hulpsinterklaasjes en hulppietjes

Als Sinterklaas eenmaal op het podium zit, maakt hij bekend wie de kleurplatenwedstrijd van de winkeliers gewonnen heeft. Daarna roept hij de leukste “sintjes” en “pietjes” bij zich om ook aan hun een prijsje uit te reiken. Houd dus je rugnummertje bij de hand en lever dit na de prijsuitreiking in. Wie weet win jij een prijsje! Kleurplaten zijn bij de Jumbo af te halen. Houd de aankondiging hiervoor in de winkel in de gaten.

Route Sinterklaasoptocht door de wijk, start 12.30 uur in de Bingelradestraat

r.a. Venlosingel – l.a. Heerlenstraat in – r.a. voor Prenatal en Leen Bakker langs – verlaat het parkeerterrein – r.a. Heerlenstraat – l.a. Venlosingel – langs de scholen – Venlosingel helemaal uitlopen – Randweg oversteken – Hoedekenskerkestraat – l.a. Meliskerkestraat – helemaal uitlopen tot Randweg – r.a. fietspad Randweg op – rotonde via zebra oversteken – rechtdoor fietspad Brabantweg – rechtsaf Bredasingel –tot fietspad Kroonse Wal – rechtsaf fietspad op – l.a. plein bij winkelcentrum op – aankomst aldaar plm. 13.30 uur.

Zaterdag 24 november

Feest in boerderij De kroon voor kinderen die hun schoen gezet hebben

Om 15.00 uur begint het feest in boerderij De Kroon voor kinderen van 0 – 10 jaar, die hun schoen hebben gezet. Ook ouders, oma’s en opa’s zijn welkom.

Voordat Sinterklaas binnen komt maken alle pieten, samen met de kinderen, er alvast een vrolijk feestje. Een “picknick” met limonade en speculaas hoort daar natuurlijk ook bij. Daarna gaan de pieten samen met de kinderen een welkomstlied voor Sinterklaas oefenen, met door de pieten gemaakte instrumentjes.

Als Sinterklaas eenmaal binnen is kunnen kinderen, die dat willen, een liedje komen zingen of met Sinterklaas op de foto. Ook worden de kinderen, die een prijsje gewonnen hebben met De zaal is open vanaf 14.30 uur en het feest duurt tot ongeveer Extra bonnen kunt u printen vanaf de website www.oostelaar.nl
versierde schoenen, op het podium geroepen. Daarna gaat Sinterklaas, samen met de pieten, de gevulde schoenen uitdelen.

De zaal is open vanaf 14.30 uur en het feest duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Wil je meedoen aan het feest in de boerderij? Dan moet je wel de dag ervoor je schoen zetten; dat kan alleen wanneer je de bon uit wijkblad De Oostelaar uiterlijk 18 november in de brievenbus bij boerderij De Kroon stopt. Je kunt de bon ook bij de beheerder van de boerderij of bij bistro ‘t Kroontje halen. De bon kan eveneens vanaf de website www.oostelaar.nl geprint worden.

Op vrijdag 23 november kun je tussen 16.30 – 17.30 uur de schoen inleveren bij boerderij De Kroon (bijbouw). Als je de schoen mooi versiert kun je hiermee een prijsje winnen. Het Sinterklaasfeest is een samenwerking tussen ondernemers Oostburgwal, wijkcentrum De Kroon en wijkvereniging De Oostelaar.