21 September was de World Clean Up Day

Bijna 180 landen deden mee met in totaal zo’n 19 miljoen mensen. In Nederland waren er die dag 1361 opruimacties. Daar waren meer dan 15.000 mensen bij betrokken. Ook wij, van De Laar Schoon, hadden ons aangesloten. We hebben ons deze keer gericht op de omgeving van de Mierlostraat, omdat dagblad de Gelderlander daar deze zomer
aandacht aan had besteed in een reeks, die “De Rapende Reporter” heette. Het was niet overbodig, we raapten ruim 33 kilo afval van de straat. Waarbij we niet afweken van de landelijke trend in wat we het meeste vonden.

In Nederland werden zo’n 78000 stuks vastgelegd en geregistreerd met de app litterati. In heel Arnhem werd er op diverse plekken meegedaan aan de World Clean Up Day en zo werd er in totaal meer dan 600 kilo verzameld! Het was leuk dat er zich weer nieuwe mensen aansloten om mee te doen met De Laar Schoon en die materialen mee naar
huis wilden nemen om ook hun eigen omgeving zwerfafvalvrij te houden. Wil jij dat ook? Neem dan vooral contact met ons op via mail delaarschoon@gmail.com of facebook “De Laar Schoon”.

De volgende actie vindt plaats op zaterdag 11 januari 2020 vanaf Boerderij de Kroon in de Laar Oost. Het zou fantastisch zijn als je je aan wilt sluiten!