Workshop: schildpad van hanging basket met vetplantjes

Van de afgebeelde materialen maken we een schildpad met vetplantjes. Van de omgekeerde hanging basket wordt, nadat deze gevuld is met mos en
cactusaarde, een plankje bevestigd. Hierbij maken we gebruik van kippengaas. Ook van gaas maken we een kop en staartje, opgevuld met mos. Vier kleine terracottapotjes worden de poten.

Door kleine openingen in het kokosvel worden de vetplantjes op de rug van de schildpad gestoken. Omdat deze vetplantjes erg kwetsbaar zijn en in plukjes uit elkaar gehaald moeten worden, krijgen jullie de plantjes mee naar huis om ze daar in het kokosvel te bevestigen. Het geheel hoeft dan niet meer vervoerd te worden en kan meteen een vast plekje krijgen in de tuin of op het balkon.

De vetplantjes zijn winterhard en kunnen dus steeds verder uitgroeien, totdat de hanging basket zelf niet meer te zien is. Dit kost wel even tijd, maar het geduld zal vast beloond worden! Het uiteindelijke resultaat? Kijk op Pinterest, zoek: hanging basket schildpad.

Wanneer: dinsdag 14 mei
Waar: deel I en II boerderij de Kroon
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Organisatie: wijkvereniging De Oostelaar
Kosten: € 17,50 voor leden en € 22,50 voor niet-leden
Betaling met pin heeft de voorkeur
Opgeven: vanaf 23 april tot uiterlijk 7 mei
Bij: Ineke Bretz, 06-31960079

Bij niet tijdige afzegging (48 uur voor aanvang) worden de kosten in rekening gebracht. Je kunt de materialen dan (laten)
halen om thuis het werkstuk te maken.Click edit button to change this text.

2019-04-13T08:22:58+01:00