FAQ items aan het laden...
Wijkinfo2017-12-27T22:50:15+01:00

De Laar

Heerlijke en gevarieerde gezinswijk

De wijk
Hier vind je ruime groene singels waaraan mooie buurten liggen met eigen woningen die ruimte, kwaliteit en groen uitstralen. Maar ook buurten met vooral sociale huurwoningen, waar de bouwstijl vaak compact, sober en doelmatig is. Dat is de Laar, een gevarieerde woonwijk in het zuiden van Arnhem. De Laar is een prettige wijk om te wonen en te ontspannen. De Rijkerswoerdse plassen zijn dichtbij. En ook het centrum van Arnhem is goed te bereiken.

De bewoners
De Laar hoort bij de wijken met het hoogste percentage kinderen van Arnhem. De gezinnen zorgen voor een grote levendigheid in de wijk en voor betrokkenheid bij de buurten. Bewoners van De Laar wonen er graag en verhuizen niet vaak naar andere wijken. Hierdoor stijgt de gemiddelde leeftijd gestaag. De Laar is juist voor gezinnen zo aantrekkelijk door de kindvriendelijke omgeving en de voorzieningen. De verschillen tussen de diverse buurten en woningtypen maakt De Laar bovendien zeer geschikt voor een ‘wooncarrière’ binnen de wijk.

De voorzieningen 
De Laar wordt door de Batavierenweg opgedeeld in twee ongeveer even grote delen: De Laar West en De Laar Oost. Beide hebben hun eigen winkelcentrum. De Laar beschikt over een flink aantal basisscholen, kinderdagverblijven, een sporthal, skatebaan, zorgvoorzieningen en twee buurt- en wijkcentra. De Laar Oost heeft bovendien nog een bibliotheek, een muziekschool en een meubelboulevard. Speciaal voor ouderen en voor iets oudere jongeren zijn er maar weinig voorzieningen. In De Laar is de natuur altijd dichtbij; het grenst namelijk direct aan het natuur- en recreatiegebied Rijkerswoerdse plassen en aan het Betuwse landschapspark Lingezegen.

De toekomst
Bewoners van De Laar zijn zeer positief over hun woonomgeving. Het is dan ook een wijk in balans. Toch zijn ook hier verbeterpunten waar in de nabije toekomst aan gewerkt wordt. Het onderhoud van groen, fietspaden en wegen bijvoorbeeld. Bovendien is er voor jongeren in De Laar weinig te doen. Ook dit wordt verbeterd. Een aantal andere ontwikkelpunten vindt u hieronder.

  • Het gebied bij station Arnhem Zuid is een ontwikkellocatie. Er komen woningen en hoogbouw voor appartementen. Het gebied markeert straks de entree naar Schuytgraaf. De bebouwing kan bijdragen aan een levendig stationsgebied.
  • Er zijn plannen voor een nieuwe meubelboulevard bij Centrum Zuid. De huidige meubelboulevard aan de Heerlenstraat wordt herontwikkeld voor onder meer woningbouw.
  • Tot 2012 worden in het aangrenzende Schuytgraaf ruim zesduizend nieuwe woningen en voorzieningen gebouwd.

Volkshuisvesting en De Laar
Volkshuisvesting heeft in De Laar West 316 woningen en in De Laar Oost 237 woningen en 8  woonwagenstandplaatsen. Hiermee is De Laar een belangrijk gebied voor Volkshuisvesting. Een wijk bovendien waar we op grote schaal mensen de gelegenheid geven om hun huurhuis te kopen. Bij mutatie worden woningen aan nieuwe bewoners te koop aangeboden. Toch zorgt Volkshuisvesting dat er meer dan voldoende huurwoningen beschikbaar blijven voor mensen met lagere inkomens.

Wonen in De Laar 
Wilt u wonen in De Laar? Of wilt u gewoon meer weten? Neem dan contact op met Volkshuisvesting.  Kadestraat 1, ArnhemKvK nr.09063142BTW nr. 8o1881444Bo1