Op 29 maart 2021 heeft de gemeente Arnhem een digitaal wijkgesprek georganiseerd voor De Laar over ‘energie’.

Tijdens deze wijkgesprekken bent u onder andere geïnformeerd over wat u (nog meer) kunt doen om uw energierekening te verlagen. En ook dat de woningen in De Laar niet voor 2030 van het aardgas afgaan. Alle ideeën, vragen, zorgen en behoeften zijn op een prettige wijze besproken. We hebben daar een overzicht van gemaakt die u kunt bekijken.

Wat hebben we opgehaald?

Belangrijke punten die we hebben opgehaald in uw wijk zijn: interesse in de vervanger van aardgas, (vervolg)stappen voor verduurzaming en samen met buurtbewoners aan de slag gaan.

Veel bewoners vinden het begrijpelijk dat er voorlopig aardgas aanwezig blijft in De Laar en zijn wel benieuwd wat de mogelijke vervanger van aardgas wordt. Voor de wijken die na 2030 aardgasvrij worden, zoals De Laar, hebben we de warmtebron als alternatief voor aardgas nog niet bepaald. Deze wordt later bepaald. Er zijn dan ook weer nieuwe technieken en ontwikkelingen. Ongeacht het alternatief voor aardgas is energie besparen of het plaatsen van zonnepanelen altijd goed om te doen.

Veel mensen uit de wijk zijn al aan de slag en willen graag nog meer doen. Daarbij zijn bewoners soms zoekende naar welke (vervolg)stappen goed zijn. Ook als het gaat om de isolatie van de woningen. Een woonwensenscan kan u daarin goed op weg helpen. Voor het aanvragen van een woonwensenscan kunt u terecht op www.arnhemaan.nl/gereedschap. Voor vragen over isolatie kunt u terecht bij het Energieloket via www.elmg.nl 

Meerdere bewoners willen graag samen met buurtbewoners aan de slag. Zowel op het vlak van energie als het vergroenen van De Laar. Er werden tijdens het wijkgesprek veel tips en ervaringen met elkaar gedeeld. Natuurlijk goed om elkaar daarvoor op te blijven zoeken. Er is duidelijk veel kennis in De Laar aanwezig, dus mooi om daar gebruik van te maken. U kunt daarvoor terecht bij De Laar Energiebewust via delaarenergiebewust@outlook.com.

Meer informatie

Wilt u zelf aan de slag met het verlagen van uw energierekening? Neem dan een kijkje op de website www.arnhemaan.nl voor tips, goede voorbeelden en ons aanbod.

Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij Shehnaaz Kasiem van de gemeente Arnhem via shehnaaz.kasiem@arnhem.nl.