Weg saaie muur, hallo frisheid en vergroening

Hoe een saaie muur na 35 jaar veranderde in een groene “oase” en een vriendelijker straatbeeld geeft. Het plan om de straat een gezelliger uitstraling te geven ontstond spontaan. Wanneer je er samen als bewoners over gaat praten vliegen de ideeën je om de oren. Meer dan de helft van de voorstellen kon direct weg of was niet uitvoerbaar. Uiteindelijk kwamen we uit op een muurschildering aangevuld met beplanting die opgaat in de tekening. Maar het idee is leuk, dan komt het geld, en ja, daar heeft het wijkcontactpunt een bedrag voor vrijgemaakt. De kunst is om van dat bedrag alles te
realiseren en het is bijna gelukt.

We hebben Maureen Kolhoff (streetartist in opleiding) uitgekozen om deze taak te volbrengen. Maureen heeft de muurschildering gerealiseerd in een aantal dagen. De beplanting hebben wij zelf uitgezocht en gekocht. Advies over het een en ander hebben wij gekregen van het wijkteam.

Het zou heel mooi zijn als er op meerdere plekken in onze wijk dit soort veranderingen op kleine schaal gaan plaatsvinden, het wordt er toch een stukje leefbaarder van.

De initiatiefnemers: Bep van Rossum en Tiny Sijbrandi

2018-12-06T21:17:49+00:00