Verslagen 2018, activiteiten wijkvereniging De Oostelaar

Koningsdag

Koningsdag was ook afgelopen jaar een gezellige en sfeervolle dag. Het weer werkte mee en iedereen was vrolijk. Ook de uitgebreide rommelmarkt trok veel bezoekers. De verhuur van kramen via de webwinkel liep goed. Dankzij de aanwezigheid van de marktmeester waren er ook geen echte problemen bij de aanvoer en afvoer met auto’s bij de rommelmarkt. Het feest werd weer georganiseerd in samenwerking met wijkcentrum/zorgboerderij de Kroon. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is Koningsdag weer een groot succes geworden.

Dag van de Laar

Begin september werd voor de vierde keer de Dag van de Laar georganiseerd. Bedrijven uit de buurt, instellingen en hobbyisten konden een halve kraam huren om zich te presenteren. De animo hiervoor was echter gering. Er reden twee gratis treintjes, één door de Laar West en één door de Laar Oost. Verdere activiteiten waren o.a. demonstraties van de brandweer, de politie, dierenambulance en de afvalcoaches. Er waren diverse leuke attracties voor jong en oud. Er waren veel aanmeldingen voor de kinder-kleedjesmark. De opkomst was goed en op de terrassen was het de hele dag gezellig druk. Voor het Rad van avontuur hadden we veel leuke prijzen, met dank aan alle sponsors. Maar, zonder inzet van alle vrijwilligers zou er geen Dag van de Laar zijn geweest! Het evenement wordt dit jaar weer georganiseerd en wel op zondag 1 september.

Sint Maarten

Er hadden zich weer veel kinderen aangemeld voor de Sint Maartensoptocht. Het blijft echter moeilijk een leuke route te vinden. Dit keer bleven helaas veel deuren gesloten. Lag dat aan het feit dat het zondag was? Geen idee. Na afloop kregen de kinderen bij de boerderij een suikerspin of zak popcorn. Ook dit was weer een gezamenlijke activiteit.

Sinterklaasfeest

In alle twintig pakken zat een zwarte Piet en we hadden ook nog een paar pieten met een eigen pak. Ook het afgelopen jaar werden we weer gesponsord door de woonboulevard voor het huren van de schimmel en de toezegging van een bedrag om dit jaar schoencadeautjes te kopen. De optocht viel echter in het water doordat de schimmel erg onrustig was en vóór aanvang van de optocht de begeleidster tegen de grond trapte. Besloten werd toen de optocht af te blazen. Sint en de pieten gingen lopend naar de woonboulevard en daarna via de kortste weg lopend naar het winkelcentrum. Dubbel jammer, omdat de optocht afgelopen jaar voor het eerst een stukje door de Laar West zou lopen. Boeking voor 2019 is nu met 50% korting. Een groot succes was ook de (hernieuwde) samenwerking met de winkeliers. De aankomst was in het winkelcentrum en de winkeliers hadden hier een feest van gemaakt. De Pietenband was ook dit keer een succes, een heel enthousiaste groep muzikanten. Het feest in de zaal was weer gezellig; 65 kinderen hadden hun schoen gezet en gingen tevreden met een cadeautje en chocoladelettertje naar huis. Ook hier was weer sprake van goede samenwerking met wijkcentrum/zorgboerderij De Kroon.

Workshops

Ook het afgelopen jaar was de belangstelling voor de diverse creatieve workshops voor volwassenen weer groot. Voor elke workshop hadden zich minimaal 22 personen aangemeld. Met maximaal 25 mensen zit de ruimte echter vol. Dus helaas moesten we soms mensen teleurstellen. De Paas- en Kerstworkshops hebben we zelfs tot twee dagdelen moeten uitbreiden.

Mandala tekencursus

De mandala tekencursus is inmiddels het vierde seizoen in gegaan. En succes dus en een vaste groep enthousiaste deelnemers.

Redactie wijkblad de Oostelaar

Het wijkblad is ook in 2018 zes maal uitgebracht.

In 2017 hebben we vanaf wijkblad 3 voor het bezorgen in de Laar West, dat eerst als proef begonnen is, hulp gehad van de jongeren van Rijnstad, via Sanne Janssen.

In september is gestart met het werven van vrijwillige bezorgers voor de Laar West. René Hoenen heeft dit in een paar maanden voor elkaar gekregen, zodat vanaf januari 2019 ook de wijkbladen in dat deel van De Laar door vrijwilligers rondgebracht wordt.

We hebben daar ook een coördinator en iemand, die met de auto de wijkbladen bij de bezorgers uitzet. Ook zijn er een paar reservebezorgers gevonden.

Wijkblad De Oostelaar is inmiddels omgedoopt tot wijkblad Laarnieuws, een wijkblad voor de hele wijk De Laar.

Freek Baumann is, na 13 jaar, gestopt met het uitzetten van de wijkbladen bij de bezorgers in de Laar Oost. Theo de Vries heeft dit, samen met Freddy Folman, opgepakt.

Inmiddels heeft Mart van den Burgh het redactiestokje van Tiny Sijbrandi overgenomen.

Ondanks dat er regelmatig adverteerders (tijdelijk) stoppen is er niet echt een grote leegstand wat advertenties betreft.

De vormgeving is in handen van Wendy Tweehuysen.

 

Ineke Bretz

 

Breiclub

We breien onder het genot van een kopje koffie 1 keer per twee weken op dinsdag ochtend voor het goede doel. De sfeer onderling is zeer gemoedelijk.

Het goede doel is op dit moment hulporganisatie Dorcas.

De breiclub bestaat uit een groep van 10 dames, waarvan 2 dames thuis breien.

We gebruiken wol welke we van buurtbewoners krijgen, meer wol is natuurlijk altijd welkom.

Ans Tabois.

 

Zaterdagavond bingo

Allereerst wil ik Elvira bedanken voor het opvangen van de bingo in het afgelopen jaar.

De bingo draait nu drie jaar, met nog steeds een groei. Tiny en ik zijn destijds begonnen met plm. 40 mensen, nu is zijn dat 100 mensen. Met de kerstbingo, in samenwerking met Marion, hadden we een volle zaal met 150 mensen! Een groot succes.

Ook is de loterij, die twee jaar geleden gestart is, een succes; vooral de boodschappentassen vallen goed in de smaak. Alleen de bingo draait met een geringe bezetting qua vrijwilligers. Wij hopen dat er voor het volgende seizoen zich meer vrijwilligers aanmelden voor de zaterdagavond bingo.

Anja Spanbroek.

 

50+ bingo

Deze loopt goed. Gemiddeld komen er 12 personen. Is erg gezellig.

Boodschappen als prijsjes worden goed ontvangen.

Met hulp van Ria Nillesen maken we er elke keer weer wat leuks van.

Elvira Benerink

 

Inloopmiddag en jokeren

De inloopmiddag bestaat voornamelijk uit kaarters, jokeren dus. Verder is er geen belangstelling. Wij kaarten wekelijks van half 2 tot half 4.

Wij kaarten met een groep van 8 tot 12 personen, onder het genot van koffie of thee.

Alleen tijdens de drie zomermaanden, juni, juli en augustus, niet. In september starten we dan weer met het nieuwe seizoen.

Irene Baumann

 

SWOA/WV-koffieochtend

Elke woensdagochtend wordt er van 10:00 uur t/m 12:00 uur een koffieochtend verzorgd bij wijkcentrum/zorgboerderij De Kroon. Hier komen mensen uit de wijk bij elkaar om een gezellig praatje met elkaar te maken of er gewoon even uit te zijn, onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarnaast worden tijdens feestdagen activiteiten gepland, zoals het maken van kerststukken of eventueel een uitje (als daar genoeg animo voor is en middelen voor zijn). Jong en oud, uit of buiten de wijk, iedereen is van harte welkom!

Hatice Onemli

2019-04-04T20:11:55+01:00