Sinterklaas

Sinterklaas bezoekt de Laar op

Optocht door de wijk

Op zaterdag 23 november is het weer zover! Sinterklaas komt naar De Laar, samen met zijn paard en al zijn pieten. Eerst maakt hij te paard een rondgang door de wijk, begeleid door alle pieten en heel veel kinderen met papa’s en mama’s en natuurlijk ook opa’s en oma’s. De Zwarte Pietenband zorgt tijdens de optocht voor vrolijke Sinterklaasmuziek.  Kinderen, die als “sintje” of “pietje” verkleed in de optocht meelopen, kunnen een prijsje winnen.

De optocht start om 12.30 uur in de Bingelradestraat. Om plm. 13.30 uur zal de hele stoet bij winkelcentrum Oostburgwal aankomen, waar Sinterklaas verwelkomd wordt. Ondertussen hebben een paar pieten iedereen, die al bij het winkelcentrum staat te wachten, met liedjes en grapjes vermaakt.

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd en hulpsinterklaasjes en hulppietjes

Als Sinterklaas eenmaal op het podium zit maakt hij bekend wie een prijsje met de kleurplatenwedstrijd van de winkeliers gewonnen hebben. Daarna roept hij de leukste “sintjes” en “pietjes” bij zich om ook aan hun een prijsje uit te reiken. Houd dus je rugnummertje bij de hand en lever dit na de prijsuitreiking in. Wie weet win jij een prijsje! Kleurplaten zijn bij de winkeliers af te halen. Houd de aankondiging hiervoor in de winkels in de gaten.

Route Sinterklaasoptocht door de wijk, start 12.30 uur in de Bingelradestraat
r.a. Venlosingel – l.a. Heerlenstraat in – r.a. voor Prenatal en Leen Bakker langs – verlaat het parkeerterrein – r.a. Heerlenstraat – l.a. Venlosingel – langs de scholen – Venlosingel helemaal uitlopen – Randweg oversteken – Hoedekenskerkestraat – l.a. Meliskerkestraat – helemaal uitlopen tot Randweg – r.a. fietspad op – rotonde via zebra oversteken – rechtdoor fietspad Brabantweg – rechtsaf Bredasingel – uitlopen tot fietspad Kroonse Wal – rechtsaf fietspad op – l.a. plein bij winkelcentrum op – aankomst aldaar plm. 13.30 uur.

Zaterdag 23 november

Feest in boerderij De Kroon voor kinderen die hun schoen gezet hebben

Om 15.00 uur begint het feest in boerderij De Kroon voor kinderen van 0 – 10 jaar, die hun schoen hebben gezet. Ook ouders, oma’s en opa’s zijn welkom. Voordat Sinterklaas binnen komt maken alle pieten, samen met de kinderen, er alvast een vrolijk feestje. Limonade en speculaas horen daar natuurlijk ook bij.

Als Sinterklaas eenmaal binnen is kunnen kinderen, die dat willen, een liedje komen zingen of met Sinterklaas op de foto. Ook worden de kinderen, die een prijsje gewonnen hebben met versierde schoenen, op het podium geroepen. Daarna gaat Sinterklaas, samen met de pieten, de gevulde schoenen uitdelen.

De zaal is open vanaf 14.30 uur en het feest duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Wil je meedoen aan het feest in de boerderij? Dan moet je wel de dag ervoor je schoen zetten; dat kan alleen wanneer je de bon uit wijkblad Laarnieuws uiterlijk 17 november in de brievenbus bij boerderij De Kroon stopt. Je kunt de bon ook bij bistro ’t Kroontje (bij boerderij De Kroon) halen. De bon kan eveneens vanaf de website www.oostelaar.nl geprint worden.

Op vrijdag 22 november kun je tussen 16.30 – 17.30 uur de schoen inleveren bij boerderij De Kroon (bijbouw). Als je de schoen mooi versiert, kun je hiermee een prijsje winnen. Het Sinterklaasfeest is een samenwerking tussen ondernemers Oostburgwal, wijkcentrum De Kroon en wijkvereniging De Oostelaar.

Bon schoen zetten
2019-10-23T14:09:10+01:00