Deze week opent Rozet twee nieuwe locaties in Arnhem. Lezen en lenen dichterbij en toegankelijk voor iedereen.

Rozet op het station
Reis je vaak met de trein? Wil je graag meer lezen? Maar heb je geen tijd om naar de bieb te gaan? Met de komst van Rozet op het Station is dat opgelost! In De Huiskamer op Station Arnhem Centraal kun je boeken lenen en terugbrengen. Dus een boek lenen en dan snel inchecken om je trein te halen. Of gelijk na het uitchecken het boek inleveren dat je net in de trein hebt uitgelezen.

Dinsdag 17 mei opent boekenconducteur Everhard Arends Rozet op het Station. Van 16:30 tot 18:00 uur worden er gedichten voorgedragen en is er dans en muziek. Iedereen is welkom bij deze feestelijke opening.

Rozet in De Laar
In samenwerking met de basisscholen De Expeditie en De Laarakker opent Rozet in De Laar. Thema van dit Rozetje in de brede school aan de Brabantweg is ‘de Verhalenkamer’. In de school kan iedereen uit de wijk terecht voor het lezen van de krant, het lenen of inleveren van boeken en het ophalen van gereserveerde materialen. Na de zomer worden er ook cursussen en activiteiten georganiseerd. Rozet in De Laar is tot de zomervakantie open tijdens schooluren.

Onder begeleiding van 600 enthousiaste leerlingen, openen burgemeester Marcouch en Rozet Jenny Doest (directeur-bestuurder van Rozet) vrijdag 20 mei op feestelijke wijze het Rozetje in en voor de wijk De Laar.

Vrijwilligers welkom
Rozet kan altijd vrijwilligers inzetten voor cursussen en activiteiten in de verschillende Rozetjes door heel Arnhem. Vind jij het leuk om mensen te woord te staan en/of ben je goed in organiseren? Neem dan contact op met Karlijn Mulder, community librarian bij Rozet: karlijn.mulder@rozet.nl