Oogstmarkt Steenen Camer: zondag 25 augustus

Lekker happen, socializen, drinken, proeven, muziek en u laten inspireren. Ook dit jaar is de omgeving van boerderij “De Steenen Camer”, Hannesstraatje 2a, Arnhem-Elderveld, weer het decor van een gezellige oogst- en activiteitenmarkt.
Er is een grote diversiteit aan kramen (ca 45 stuks) waar u alle informatie kunt krijgen over duurzaam tuinieren, biologische producten, klimaat en milieu. Ook kunt u naar hartenlust kiezen uit mooie cadeau- en tuinartikelen, vers fruit, wijnen, bieren, olijfolie, kaas, biologische plantjes en producten etc. Er zijn diverse kinderactiviteiten die de interesse van de kinderen zeker zullen prikkelen. De toegang en het parkeren is geheel gratis.
Workshops voor volwassenen: Gezond met Water en Zout (gratis) en hoe maak ik mijn dak groener (besparing energie)
Activiteiten en workshops voor kinderen: Waterspuwer (groots waterspektakel) en een bijenhotel maken (gratis), verkleden als een Romein en Romeinse kinderspelen. Er zijn Rondleidingen door de boomgaard, de Romeinse tuin en naar het Castellum in Meinerswijk. Allemaal gratis.
U kunt de Romeinse tuin bezoeken. Hier vindt u gewassen die door de Romeinen in onze regio zijn geïntroduceerd. Op de plek van deze tuin kweekten Bataafse boeren verse groenten, fruit en kruiden voor de ca 450 legionairs in het verdedigingsfort Meinerswijk. Bataafse en Romeinse figuranten vertellen u de historische verhalen en voor welk doel die gewassen door de Romeinen werden gebruikt.
U kunt proeven van de Romeinse kip-groentesoep met Romeins brood en er is een informatiekraam over de Limes, de Romeinen etc. etc. Eten, drinken, markt en muziek: Kom vooral ook proeven van onze eigen gemaakte biologische pompoen- of courgettesoep van nieuwe oogst, de heerlijke biologische broodjes hamburger, poffertjes of andere hapjes. Er is gezellige achtergrondmuziek van o.a. onze huisband “De Telers” en een meidengroep.
In ons verenigingsgebouw ‘’de Schuur’’ kunt u terecht voor een kopje koffie, biologische thee, drankje of versnapering. Kortom een bijzondere markt voor het hele gezin, om een middagje ongedwongen te vertoeven.

RABO Clubkascampagne, werving stemmen in september
BTV Elderveld doet dit jaar mee met de Rabobank Clubkas Campagne van Rabobank Arnhem en Omstreken. Support onze club en help ons met het bereiken van ons doel, namelijk het kunnen blijven organiseren van Romeinse belevingsactiviteiten voor jong en oud. Tussen 2 en 16 september kunnen leden van Rabobank Arnhem en Omstreken hun stem uitbrengen op hun favoriete clubs! Ben je lid van Rabobank Arnhem en Omstreken? Het zou fantastisch zijn als jij en je familie, vrienden en kennissen jullie stem geven aan BTV Elderveld. Check of je lid bent van Rabobank Arnhem via Rabo Internetbankieren bij ‘Mijn gegevens’ www.rabo.nl/arnhem. De leden van Rabobank Arnhem en Omstreken ontvangen begin stemperiode via de post uitleg over het stemmen en een persoonlijke stemcode.

DAG van de Arnhemse Geschiedenis zondag 13 oktober.
De festiviteiten van de DAG van de Arnhemse Geschiedenis op zondag 13 oktober moeten een heel speciaal hoogtepunt gaan krijgen, de opvoering van een groots Theaterspektakel.
Tijdens een openluchttheatervoorstelling over het leven van een Bataafs gezin wordt de uitbraak van de Bataafse opstand (1950 jaar geleden in 69 na/Chr. in Meinerswijk) nagespeeld met een groot aantal Romeinse en Bataafse re-enactors. Dat wordt een waar wapengekletter. Nooit eerder heeft dit in Arnhem plaatsgevonden en waarschijnlijk is dit ook de laatste keer.
Na de voorstelling is er een co-programma rond onze Romeinse tuin met informatiemarkt, proeverij en kinderspelen, alles Romeins. Ook zijn er rondleidingen naar het Castellum in Meinerswijk. Nadere informatie hierover volgt nog. We zijn nu heel erg druk om e.e.a. qua organisatie rond te krijgen. Hou onze berichtgeving in de gaten en mis deze (gratis) middag niet. Er zijn 2 voorstellingen met per keer maximaal 500 toeschouwers. Reserveer op tijd.

2019-08-01T11:34:37+01:00