Jeugdland

Jeugdland komt ook naar De Laar, instuif van 8 juli t/m 11 juli

De INSTUIF komt! Er is voor iedereen van 4 t/m 12 jaar wel wat leuks te doen. Je kunt hutten bouwen en deze net zo mooi maken als je zelf wilt. Als  hij klaar is, kun je er lekker mee en in spelen. In de creatieve werkplaats kun je knutselen en schminken en wil je toneelspelen dan kan dat in het theater. Tussen de middag kun je bij ons blijven eten als je je brood meeneemt. Doe oude kleren aan en neem een hamer mee als je die hebt. Je hoeft niet perse een hele week te komen, een dag of een aantal dagen mag ook. Kaarten zijn op het terrein te koop vanaf een half uur voor aanvang. Bij het afbreken is afbreekhulp van harte welkom. Ben je 8 jaar of ouder dan mag je mee helpen bij het afbreken op de laatste dag en verdien je € 5,00.

Groepen

Bij de instuif zijn er pleinen in diverse leeftijdsgroepen: plein wit (4,5,6 jaar), plein rood (7,8,9 jaar) en plein blauw (10,11,12 jaar). Kinderen mogen zelf een groepje maken, als ze niet een groepje hebben worden ze aan een groep toegevoegd door de leiding. Het is mogelijk om broertjes en zusjes bij elkaar in een groepje te zetten, ook als ze niet de juiste leeftijd hebben van een bepaald plein.

Overige activiteiten
De kinderen gaan in een groepje hun eigen hut bouwen. Daarnaast zullen er nog andere activiteiten plaats vinden zoals sport en spel, toneel, muziek, dansen en knutselen. Bij warm weer zullen er waterspelen neergezet worden.

Feestelijke afsluiting 
Op donderdagmiddag is er een feestelijke afsluiting. Hierbij zijn alle vaders, moeders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes uitgenodigd. Na afloop, om ongeveer 16.00 uur, gaan alle kinderen met de ouders mee naar huis.

Hulp gevraagd
Voor de vrijdag zoeken wij kinderen vanaf 8 jaar, maar ook ouders die willen helpen afbreken. Opgeven kan voor bij de kassa of bij de vrijwilliger op het plein van uw kind. Helpen bij het afbreken, levert een beloning van € 5,00 mits er tot het einde is gewerkt. Kinderen, die ouder zijn dan 13 jaar en zich vervelen, kunnen zich melden bij de kassa. De kans bestaat dan dat er een plekje als vrijwilliger is tijdens de instuifweek.

Vakantiepaspoort
Het Jeugdland Vakantie Paspoort is een boekje in paspoortvorm en wordt gratis verstrekt aan alle Arnhemse basisschoolkinderen (groepen 1 t/m 8).
Dit gebeurt via de scholen en altijd ongeveer een week voorafgaande aan en voorjaars-, mei en zomervakantie. In dit boekje staan alle activiteiten vermeld waaraan je mee kunt doen en aan de hand van het paspoort kun je je eigen vakantie op zinvolle wijze invullen. Het paspoort is in de zomervakantie ook als busabonnement te gebruiken. De activiteiten, die in het paspoort vermeld staan, zijn verdeeld in verschillende categorieën: rondleidingen, films & voorstellingen, musea, overige activiteiten, creatief, sport, bouwdorpen en wijken.

Let op! Als je meedoet aan de activiteiten van Jeugdland kun je gefotografeerd worden. De mogelijkheid bestaat dat deze foto’s gebruikt worden voor publicaties.

Wanneer en waar:
De Laar
Venlosingel bij de sporthal
8 juli t/m 11 juli
10:00 – 16:00

Rijkerswoerd
Kempenaersingel, achter de basisscholen
15 juli t/m 19 juli
10:00 – 16:00

Schuytgraaf
bij het winkelcentrum onder voorbehoud
12 augustus t/m 15 augustus
10:00 – 16:00

2019-04-13T08:18:04+01:00