Save the date 7 maart 17.00 – 21.00 uur

In 2017 is de gemeente Arnhem gestart met een nieuwe vorm van werken in de wijk; ‘Teams Leefomgeving’ zijn in 8 gebieden in de stad een vooruitgeschoven post van de gemeente. Na 6 jaar heeft de Arnhemse gemeenteraad besloten deze wijksturing door te ontwikkelen, zodat inwoners nog meer invloed op hun leefomgeving krijgen.

Dat klinkt heel mooi, maar makkelijk is het niet. Hoe verhoudt deze invloed zich met beleid, regels en ambities? Welke ontwikkelingen zien we in ons land. En hoe werkt wijksturing in wijken waar nog een flinke wijkaanpak nodig is?

Tijdens deze sessie nemen onder andere Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen en journaliste Thalia Verkade (De Correspondent) u mee in hun kijk op deze vraag. Ook gaan zij met elkaar, inwoners en andere betrokkenen in gesprek.

OVER DE INSPIRATIE SESSIE

De inspiratie bijeenkomst Grip op je eigen buurt, de toekomst van wijksturing in Arnhem vindt plaats op 7 maart 2023 op het Olympus College in Arnhem, Olympus 11, 6832 EL Arnhem. De bijeenkomst begint om 17.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Tijdens de bijeenkomst krijgt u een gratis buffet aangeboden. Dagvoorzitter is Marcel Bamberg. Deelname is gratis.

Noteer deze datum alvast in uw agenda. Binnenkort ontvangt u de uitnodiging en kunt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst.