Bij de boerderijwinkels van Natuurcentrum Arnhem kunnen tot en met 30 september gratis planten worden opgehaald tegen inlevering van tuintegels. Zo kan je op een gemakkelijke manier je tuin vergroenen. Een groene tuin en buurt zijn mooier, goed voor de biodiversiteit én klimaatbestendig. Bovendien help je Arnhem mee naar de overwinning in het NK Tegelwippen.

Tegels eruit, planten erin

Wip ook mee en lever maximaal 4 tegels in bij de boerderijwinkel van Stadsboerderij de Korenmaat of Stadsboerderij Presikhaaf en krijg per tegel een gratis plant*. De boerderijwinkels zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 16:30 uur.

Ga je meer dan 4 tegels wippen? Gebruik ze voor een stapelmuurtie of breng de tegels naar een afvalbrengstation. Vergeet niet de gewipte tegels met een voor- en nafoto aan te melden via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen. De mooiste resultaten maken maandelijks kans op een prijs én op de grote publieksprijs die in het najaar wordt uitgereikt. Door je project te delen via social media met #Arnhemwipt maak je bovendien kans op een Raintap regenton t.w.v. € 379,- van Arnhemse ontwerper Floris Schoonderbeek.

Met het NK Tegelwippen worden in meer dan 70 gemeentes tegels gewipt voor meer groen en biodiversiteit. Arnhem is in strijd met Nijmegen en jouw tegels zijn hard nodig om deze Gelderse derby te winnen. Dus pak die schep en wippen maar, voor de winst en voor een fijnere leefomgeving.

Wippen in de openbare ruimte

Arnhemmers die op openbaar terrein tegels willen wippen voor het aanleggen van een (buurt)tuin, plantsoenen of geveltuinen, kunnen voor meer informatie kijken op  www.arnhem.nl/groenebuurt. Meld ook bij het wippen van tegels in de openbare ruimte de tegels aan via www.nk-tegelwippen.nl.

* Op basis van een 30×30 stoeptegel. Je kunt dus meer tegels inleveren als ze kleiner zijn en minder als ze groter zijn.