Kent u het activiteitencentrum aan de Lieshoutstraat? Vroeger diende het gebouw als wijkcentrum, maar alweer zo’n vijftien jaar huurt Siza dit pand
en heet het Activiteitencentrum De Laar. Omdat we participatie in de wijk belangrijk vinden en u misschien wel nieuwsgierig bent naar wat we nu
eigenlijk allemaal doen, stellen we ons graag aan u voor.

Vanuit het activiteitencentrum bieden we tijdsbesteding aan mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt. Dagelijks werken er 25
tot 30 deelnemers in het gebouw. Maar we doen ons werk het liefst in de wijk! Zo kunt u ons tegenkomen onderweg naar de SuperCoop of Albert Heijn, om onze dagelijkse boodschappen te doen, maar we prikken ook vuil en verwisselen de vuilniszak van zes prullenbakken in de nabije omgeving. Elke week lopen we naar de brede school de Laar West om speelgoed en was op te halen, wat we de week erop weer schoon terugbrengen.

Tevens maken we met de deelnemers de versiering voor de Laarakker met verschillende thema’s, denk aan Pasen, zomer, Kerst, maar bijvoorbeeld ook voor de groep 8 musical. We zijn blij met en trots op deze samenwerking met de scholen! Bij de buren in de Lieshoutstraat, die dit hebben aangegeven, halen we elke eerste dinsdagmiddag van de maand het glas op en brengen dit naar de glasbak. En zo zijn er ook weer buren, die onze pakjes van de post aan willen nemen of in het weekend de bloemen in de tuin water geven. Dat is een mooie wisselwerking!

Elke woensdag werken we met een klein groepje bij de Rijnbrink aan de Zeelandsingel en halen het oud papier op, geven de planten water en doen taken voor de bibliotheek. Een mooie en zinvolle tijdsbesteding. Tegenwoordig brengen we ook deze wijkkranten rond in de Lieshoutstraat en omgeving. Binnenshuis doen we verschillende dingen, maar we zijn ook altijd op zoek naar nieuwe nuttige werkzaamheden. We voeren die graag vrijwillig voor u uit! Denk aan: brieven in een envelop doen, folders vouwen, stickers plakken, producten in een doosje/tasje doen etc. We kunnen nog veel meer!

Vraag het ons gerust dan komen we samen vast tot een oplossing. Hebt u een bedrijf of organisatie die dit soort werkzaamheden zou willen uitbesteden neem dan vooral contact met ons op! Uiteraard kunnen ook verenigingen, oudercommissies, particulieren etc. bij ons terecht. Wist u dat wij ook een boekenkast van Zwerfboekerij De Laar bij onze voordeur hebben hangen? Maar ook binnen staat een kast en u bent welkom om een boek uit te zoeken of boeken te komen brengen.

Hebt u vragen of wilt u bij ons iets brengen of komen halen? We zien u graag tussen 9.30 en 16.00 uur (op vrijdag tot 12.45 uur). U mag ons ook bellen op 088 – 378 03 11 of mailen naar ac.delaar@siza.nl. Wij zijn ook te vinden op Facebook. Zoek naar “Siza Activiteitencentrum de Laar”.