Op 9 november 2018 is ons unieke project “de Thuyn” in “de Schuur”, het clubgebouw van de Biologische Tuinbouwvereniging Elderveld gestart. We gaan nu ons 2e jaar in. Dit project was wijkgericht maar nu open voor iedereen uit Arnhem. We zitten in een mooi gebied waar alle ruimte is en toch overzichtelijk. Dit maakt ook dat er veel contacten zijn tussen de mensen van de tuinbouwvereniging en mensen uit de buurt. Er is professionele begeleiding aanwezig.

In “de Thuyn” is iedereen welkom die gezelligheid zoekt, graag in de tuin of buiten bezig is of gewoon op een andere manier actief bezig wil zijn. Centraal staat ontmoeting en bezig zijn. We hebben geen vast programma dus is het iedere keer weer een verrassing wat we kunnen of gaan doen. Hierbij zijn we natuurlijk
ook afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar.
Activiteiten variëren van wandelen tot in de tuin of kas werken, spelletje, creatief bezig zijn, iets lekkers maken of een gesprek bij de koffie en vele andere dingen. Voorop staat dat iedereen het naar zijn zin heeft en iedereen het op eigen tempo doet. Niets moet maar alles mag. In februari beginnen we weer voor de liefhebber met het zaaien van plantjes voor de verkoop van de Biologische tuinbouwvereniging in de kas. Zoals een van onze deelneemsters zegt: ik voel me weer nuttig en leer weer dingen en niet onbelangrijk het is hier gezellig.

“de Thuyn” is voor iedereen die, om welke reden dan ook, behoefte heeft aan meer sociaal contact en of activiteit. Voor mensen met beginnende geheugenproblemen of die een beetje hulp nodig hebben bij het invullen van de dag. Ook voor mensen die om welke andere reden graag deel willen nemen. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Momenteel bestaat de groep bezoekers uit mensen van 18 tot 80 jaar.

Wij zijn er elke dinsdag en donderdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. We beginnen altijd eerst met koffie of thee en overleggen dan wie wat wil gaan doen. Ook gebruiken we samen een lunch. De kosten hiervan zijn € 2,50 of je kan je eigen brood mee nemen.  “de Thuyn” is in samenwerking met de SWOA, kosten
deelname zijn € 2,50. We zijn een voorliggende voorziening wat betekent dat er geen indicatie nodig is. Iedereen is welkom dus kom gerust eens binnen lopen en een kijkje nemen. Aanmelden hoeft niet je kunt komen wanneer je wilt en bent van harte welkom.

“de Thuyn” Hannesstraatje 2a (naast de
Pannenkoekenboerderij)
Begeleidster Karin van Lier, telefoon 06-13764530