Een wijkcoach zijn in de wijk “Elden en de Laar”, daar willen wij graag iets over vertellen. Wij zijn vanuit het wijkteam onder andere vaste contactpersonen op de lagere scholen in de wijk.

Op alle scholen op de Venlosingel en de Brabantweg zijn we op een vast moment elke of om de  week op de school te vinden. U kunt dan met ons direct in contact komen. Lukt dat niet direct, dan weten de leerkrachten of de intern begeleiders ons te vinden. U kunt met alle vragen bij ons terecht, hoeft niet perse gerelateerd te zijn aan onderwijs. Zijn er bijvoorbeeld vragen over slaapproblemen, of hoeveel beeldschermtijd is nu eigenlijk gezond voor een kind van een bepaalde leeftijd?

Of je merkt dat een kind ergens last van heeft, het zit niet lekker in zijn vel, wat is er aan de hand, is er last van de scheiding? Het kind vertelt niet zo heel veel, welke vragen kan ik dan wel stellen om gezellig op bed even te kletsen met elkaar?

Ook kunnen we samen met het gezin kijken  welke voorliggende voorzieningen er zijn in de wijk waar u terecht kunt, (bv formulierenbrigade,
sociale raadslieden, activiteiten van Rijnstad, speelstoet, kinderboerderij, clubjes, sporten etc. ) Als het even niet lekker loopt kunnen we aansluiten bij een gesprek op school of kunnen we met u thuis in gesprek gaan. We willen graag kijken naar mogelijkheden om uw kind en uw gezin te ondersteunen om ervoor te zorgen dat er optimale ontwikkelingskansen zijn voor uw kind.

Wij geven hieronder nog wat websites waarop u over verschillende onderwerpen goede informatie kunt vinden:
www.groeigids.nl/
www.opvoeden.nl/
www.oudersvannu.nl/kind/opvoeden/

Wij maken graag met u kennis op de scholen op de Brabantweg of de Venlosingel of u kunt ons bellen voor een afspraak met het wijkteam: 088-2260000