In de week van 7 tot 12 juni gaan duizenden vrijwilligers op pad om te collecteren voor mensen met epilepsie. Daarnaast wordt er ook online gecollecteerd. Want door epilepsie kunnen veel mensen dingen vaak niet alleen en moeten ze om hulp vragen.

Epilepsie verstoort levens

Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen in Nederland die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een partner, ouder, kind, broer of zus. Hun leven kan op ieder moment verstoord worden door een epileptische aanval. 30% van de mensen wordt niet aanvalsvrij – zelfs niet met medicijnen – en daarom zetten de collectanten van EpilepsieNL zich hard in op de oplossing dichterbij te brengen.

Onderzoek is nodig

Epilepsie is nog niet te genezen. Daarom zijn onderzoekers op zoek naar de oplossing. Dankzij de collectanten van EpilepsieNL kunnen ze blijven zoeken, zodat in de toekomst niemand meer last heeft van deze verstorende aanvallen. Want een aanval komt altijd onverwachts. En het kan ons allemaal overkomen, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Collecteren: digitaal en langs de deuren

De inkomsten uit de collecteweek worden gebruikt voor het financieren van onderzoek en een beter leven met epilepsie. Wil jij hier ook aan bijdragen? Maak dan een digitale collectebus aan via epilepsie.nl/digicollect. Binnen twee minuten geregeld.