De Laar-West start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De acties vind je hier;

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-rosmalenstraat-6843-arnhem-3

en/of

https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-teteringenstraat-6844-arnhem-2 

 Initiatiefnemer van de actie, werkgroep AED in de Laar, samen met Rob Engelberts en Justin Kooij: “In de Laar (oost en west) hangen al een aantal AED’s. Recent zijn daar een AED in de Schijndelstraat én in het Wissenkerkepad bijgekomen. Om het deel de Laar-west helemaal hartveilig te maken hebben we nog op 2 plaatsen een AED in gedachten.

Deze zouden moeten komen in de Teteringenstraat en in de Rosmalenstraat.

Als de buurtbewoners deze week nog een donatie doen, kunnen de AED’s er nog vóór de kerstdagen hangen en kunnen we veilig het nieuwe jaar in.

In het nieuwe jaar gaan we ook nog een actie opzetten om het andere deel van de Laar(-oost) hartveilig te maken, zodat daar ook een goede afstand te realiseren is tussen de burger hulpverlener, de AED en het slachtoffer.”

Iedereen die kan reanimeren kan zich aanmelden bij www.hartslagNu.nl en kan daarmee in zijn of haar eigen buurt de reddende engel zijn voor iemand die een hartstilstand heeft. Wil jij ook Burger Hulpverlener worden? Volg een reanimatie cursus! Dat is slechts 4 uurtjes van jouw tijd. De kosten kun je vaak declareren bij je ziektekostenverzekering. 

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Voor contact met de werkgroep AED in de Laar  en Elden mail naar: AEDdelaar-Elden@hotmail.com