Een kijkje in zijn keuken
Niet iedereen weet misschien dat het beheer en onderhoud van sportaccommodaties valt onder Sportbedrijf Arnhem. Een heel team van beheerders en technici zorgt ervoor dat de sporthallen, sportvelden en playgrounds elke keer weer klaar zijn voor gebruik. Bij een aantal van onze sporthallen
zijn vaste beheerders aanwezig. Collega’s die met hart voor het werk zorgen dat ‘hun’ hal schoon, opgeruimd en veilig is voor de gebruikers.

We nemen een kijkje in het dagelijks leven van één van hen: Sezgin.
Wat doet hij en wat maakt zijn werk interessant en leuk? “Ik ben al 9 jaar beheerder bij sporthal De Laar in ArnhemZuid. Meestal ben ik hier op maandag, dinsdag, woensdag en in het weekend. De andere dagen werk ik in sporthal Elderveld en sportcentrum Valkenhuizen. Als gastheer is
toezicht houden mijn hoofdtaak en ik zorg dat alles schoon en netjes is. We worden hiervoor ook opgeleid. Anders kun je je werk ook niet professioneel uitvoeren vind ik.

Het leuke aan mijn werk is dat het afwisselend is, dat alles lekker loopt. Ik help de klanten met op- en afbouwen als het nodig is. Daardoor heb ik ook hele leuke contacten opgebouwd. Je kent elkaar, leert van elkaar. Daar krijg ik energie van. Het motiveert me als ik alles netjes heb geregeld voor de bezoekers, dat ze tevreden zijn. Ik hou van mijn werk en ga elke dag met positieve zin van start.”

Rijdend beheer
We hebben ook een aantal sporthallen waar geen beheerder is. Natuurlijk moeten we daar wel regelmatig naar toe om te kijken of alles weer op z’n plek staat, of er geen rotzooi ligt of dat er iets kapot is. De volgende gebruiker verwacht namelijk wel dat ze in een schone en opgeruimde zaal kunnen sporten.

De gebruikers van De Laar
We hebben allerlei soorten gebruikers die op vaste tijden en dagen gebruik maken van de zaal. RSVV is er met seniorensport, er trainen volleybal- en
basketbalverenigingen. Bushi is er ook elke week. En overdag zijn er vooral basisscholen in de zaal met hun gymlessen. Maar er zijn ook evenementen, zoals bijeenkomsten van de leefstijlcoaches bijvoorbeeld, het Paastoernooi van badminton of turnwedstrijden. Je hebt elke keer met andere mensen te maken. Een tijdje geleden hadden we overlast van rondhangende jongeren. Er waren vernielingen en ze klommen op het dak.
Dat kan natuurlijk niet. Ik spreek ze dan daarop aan. Wel op een respectvolle manier. Het heeft geen zin om agressief te reageren in zo’n situatie. Tegenwoordig gaat het beter, gelukkig, want het is niet prettig voor de bezoekers.

De hal zelf
Sporthal De Laar is pas verbouwd en heeft een nieuwe vloer gekregen. Op het dak liggen zonnepanelen, waardoor het helemaal stroomneutraal is.
De sporthal heeft 1 grote zaal die je op kunt delen in 3 aparte delen. Het is geschikt voor bijna alle zaalsporten. Ook een zaal huren?
Kijk op: www.sportbedrijfarnhem.nl/locaties voor meer informatie.